• image
  • image
  • image
Op Woensdag 23 november 2016 heeft Kijlstra Ambulancegroep Fryslân voor de vierde keer gebruik mogen maken van de locatie woonzorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen voor de ‘assessments zorgambulance’. Deze assessments bestaan uit gesimuleerde praktijksituaties, waarbij het team van de zorgambulance laat zien hoe ze bij een dergelijke situatie zouden handelen. Op basis van dit handelen vinden er reflecterende gesprekken plaats die uiteindelijk moeten leiden tot scholing op maat. Dit jaar sloot ook Ambulancezorg Groningen voor het eerst aan.
 
Met eerdere positieve ervaringen uit de jaren daarvoor was een nieuwe afspraak snel beklonken. Net als in de vorige jaren werd er gebruik gemaakt van enkele ingerichte appartementen (beschikbaar gesteld door bewoners) en overige ruimtes. De flexibiliteit en Friese nuchterheid van zowel de organisatie als bewoners kenmerkt deze prachtige locatie. Als onderdeel van Elkander ademt woonzorgcentrum Brugchelencamp in De Westereen de sfeer van een gemoedelijk Fries zorgcentrum. Dit komt het realiteitsgevoel tijdens de assessments zorgambulance natuurlijk erg ten goede.

De zorgambulance is een speciaal soort ambulancevervoer en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een onmisbare schakel in de wereld van ambulancezorg. De verschillen met een ‘normale’ ambulance liggen vooral in de inzetcriteria, de uitvoering van het voertuig en de kwaliteiten en competenties van het personeel. Op de zorgambulance wordt alleen zorg verleend aan patiënten met een laag complexe zorgvraag. Laag complexe zorgsituaties laten zich omschrijven als voorspelbare, niet levensbedreigende omstandigheden.

Praktijksituatie 2  

Praktijksituatie 3


telblok
contact-kopje
Bezoekadres

Ottolaan 2
9207 JR  Drachten

Postadres
Postbus 81
9200 AB  Drachten

socialmedia1
socialmedia2socialmedia3