• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Werken bij Kijlstra Ambulancegroep Fryslân
Bij Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is elke situatie anders: een auto-ongeval, iemand met een hartaanval, een spoedbevalling of iemand die naar het ziekenhuis moet voor onderzoek. Werken op een ambulance of in de meldkamer vereist vele vaardigheden en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Het zijn zeer specialistische functies waaraan hoge eisen worden gesteld. Alles draait om kennis, kunde en verantwoordelijkheid durven nemen. Binnen Kijlstra Ambulancegroep Fryslân hebben we de volgende functies:
• Ambulancechauffeur
• Ambulanceverpleegkundige
• Centralist Meldkamer

Werken bij Kijlstra Personenvervoer
Chauffeur op een taxi of bij een andere vorm van personenvervoer bij Kijlstra, is een verantwoordelijk & moeilijk beroep: je weet namelijk niet altijd wat je te wachten staat. Het beroep vereist daarom veel kennis, inzicht en vaardigheden op het gebied van veiligheid, sociale vaardigheden, rijstijl, wet- en regelgeving. Bij Kijlstra Personenvervoer werken 105 chauffeurs en hebben we ca. 55 wagens. Onze chauffeurs vormen een afspiegeling van de samenleving. Daarom hebben we chauffeurs met 30 jaar rijervaring, maar ook jonge chauffeurs. Uiteraard beschikken zij allemaal over het diploma Vakbekwaamheid taxichauffeur. Binnen Kijlstra Personenvervoer hebben we de volgende functie:
• Taxichauffeur

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Kijlstra Ambulancegroep Fryslân is sinds 2006 betrokken bij het Health- & Emergency care Learning Program Gobabis in Namibië.
H.E.L.P. Gobabis is een ontwikkelingsproject met als doel “het bevorderen van –acute- gezondheidszorg in Gobabis en omstreken”. Hierbij wordt er geen onderscheid gemaakt tussen kleur, geslacht, ras, religie, seksuele geaardheid of politieke overtuiging. Kennisoverdracht is bij dit ontwikkelingsproject essentieel. De stad Gobabis heeft een vriendschapsrelatie met de gemeente Smallingerland.

Toen Kijlstra Ambulancegroep Fryslân een ambulance schonk aan Gobabis, ontwikkelden twee ambulanceverpleegkundigen van Kijlstra een trainingsprogramma. Inmiddels zijn de verpleegkundigen een aantal keer in Gobabis geweest, waar ze verpleegkundigen hebben opgeleid tot trainers, reanimatielessen hebben verzorgd en een start hebben gemaakt met een eerste hulpproject voor scholen.

Op dit moment is het trainingsprogramma uitgegroeid tot een succesvol paramedisch gezondheidsbevorderend project. Kijlstra stelt naast twee medewerkers ook financiële middelen beschikbaar om (trainings-)materiaal aan te schaffen. Dat gebeurt in Namibië zodat de lokale economie wordt gestimuleerd.